Workshops

In ons prachtige ZuivelAtelier, daar waar vroeger de melk werd verwerkt tot boter, bieden wij een aantal workshops. Tijdens deze workshops gaan we aan de slag met het ambachtelijk maken van kaas of zuivel. Daarnaast vertellen wij u meer over onze mooi 'oud Melkfabriekje' en het prachtige monumentendorp Orvelte. Alle workshops zijn inclusief een proeverij van een selectie van onze kazen en/of zuivel. ook is het mogelijk om aansluitend te kiezen voor een lunch, wijnproeverij, hapjes, of een van onze andere proeverijen

Kaas of Brie workshop

Samen met de kaasmaker maakt u zelf een  lekker Orvelter kaasje van ongeveer 500 gram. Of een Orvelter brie.

Bij ontvangst staat er koffie en thee met wat lekkers voor u klaar.

Samen gaan we op een ambachtelijke manier een kaas maken. Wij vertellen u over het dorp Orvelte en over ons oude Melkfabriekje.

De workshop is inclusief een proeverij van een selectie van onze kazen en zuivel.

Deze workshop is geschikt voor groepen van 8 tot 20 personen.

U gaat naar huis met een lekker zelfgemaakt kaasje, een verder instructie met betrekking tot de rijping en een recept om thuis ook kaas te kunnen maken.

Duur: 3,5 - 4 uur

Prijs: € 28,50 per persoon

 

Boter Karnemelk workshop

We gaan samen aan de slag om een heerlijke Roomboter en echte Karnemelk te maken.

Bij ontvangst staat er koffie en thee met wat lekkers voor u klaar.

Tijdens de workshop vertellen wij u meer over over ons oude Melkfabriekje en het dorp Orvelte

De workshop is inclusief een proeverij van een selectie van onze kazen en zuivel.

Deze workshop is geschikt voor groepen van 6 tot 20 personen.

U gaat naar huis met een heerlijk zelfgemaakt pakje Roomboter een een flesje echte ouderwetse Karnemelk. 

Duur: 1 - 1,5  uur

Prijs: 14,50 per persoon

Zuivel workshop

We gaan samen aan de slag om een aantal ambachtelijke zuivelproducten te maken. 

Bij ontvangst staat er koffie en thee met wat lekkers voor u klaar.

u krijgt een uitleg over het maken van zuivel. Vervolgens gaan we samen aan de slag om verschillende zuivelproducten te maken.

Tijdens de workshop vertellen wij u meer over Orvelte en over ons oude Melkfabriekje.

De workshop is inclusief een proeverij van een selectie van onze kazen en zuivel.

Deze workshop is geschikt voor groepen van 8 tot 20 personen.

U gaat naar huis met de volgende zuivelproducten:

- yoghurt

- flesje ambachtelijke karnemelk

- een stukje echte boter

- een weckpot met een verse kaas

- een weckpotje met creme fraiche

- een verse roomkaas

Daarnaast krijgt een receptenboekje mee zodat u thuis ook deze heerlijke zuivelproducten kunt maken.

Duur: 2,5 uur

Prijs:  26,50 per persoon